Magia zapachu, fakty i mity

Zapachy do restauracji

Zapach do restauracji czyli jak nasze zapachy  aromatyzują  restauracje:

Zapach do restauracji pomaga zniwelować nieprzyjemne wonie

Większość restauracji odgórnie nakazuje niwelować nieprzyjemne zapachy w takich strefach jak toalety czy tylne wejścia, gdzie pracownicy palą i wyrzucają resztki jedzenia oraz śmieci. Często miejsca te ulokowane są zbyt blisko jadalni, co sprawia, że nieprzyjemny zapach może skutecznie przedostać się do środka pomieszczenia, które powinno być od niego wolne.

Chcąc pozbyć się brzydkich woni, restauratorzy wciąż uciekają się do aerozoli w sprayu, odświeżaczy typu plug-in i innych podobnych rozwiązań. Technologie te jednak bywają problematyczne. Nagromadzenie sztucznych zapachów w jednym miejscu może być zbyt przytłaczające dla wrażliwych klientów. Zwykle takie środki zawierają bowiem uczulające i szkodliwe związki chemiczne. Produkty bardziej zaawansowane technologicznie gwarancją zadowolenia gości.

Jest jednak rozwiązanie. Aromamarketing by ExpertAroma dysponuje urządzeniami, które dają właścicielom restauracji możliwość sterowania zapachem – jego rodzajem, natężeniem i częstotliwością. Dzięki technologii zimnej dyfuzji (zapach rozbijany jest na mikroskopijne krople) restauratorzy mogą neutralizować brzydkie zapachy na poziomie molekularnym. Dyfuzory rozpylające wybrany zapach do restauracji specjalne kompozycje zapachowe pomagają pozbyć się niechcianych woni, jak również stworzyć przyjemną atmosferę dla gości. Dają gwarancję, że klient będzie zrelaksowany i będzie cieszył się każdą chwilą  spędzoną w restauracji.

Zapach jest ważną etykietą Twojej firmy:

Piękny zapach jedzenia bądź kawy zachęci gości restauracji do częstszego odwiedzania naszego lokalu. Dodatkowy odor remover usunie nieprzyjemne zapachy smażonego jedzenia czy śmierdzącej toalety. Zapach naszej restauracji na długo pozostanie w pamięci naszych klientów którzy nieświadomie wybiorą miejsce aromatyzowane. Świeże zapachy unoszące się w powietrzu sprawią że każdy gość naszej restauracji będzie dobrze ją wspominał i śmiało do niej wracał. Każda najbardziej prestiżowa restauracja jest aromatyzowana co sprawia że goście czują się wyjątkowo i odbierają lokal jako bardziej prestiżowy. Oprócz restauracji warto pomyśleć nad aromatyzacją barów mlecznych czy pubów w których znajduje się jedzenie oraz napoje. Zapachy jedzenia sprawiają że gość ma ciągle apetyt  i będzie chętny więcej zamówić.

Warto wziąć pod uwagę także wyniki badań. Pokazują one bowiem, że w miejsce, w którym doświadczyliśmy nieprzyjemnych zapachów, nie chcemy już wracać. I co istotne – zapach oraz czystość są ze sobą ściśle związane. Jaki to ma związek z restauracją? Ankieta przeprowadzona przez firmę Harris dowiodła, że 86% dorosłych utożsamia czystość toalety w restauracji z czystością kuchni.

Powrót do listy